Van Gerwen en Wright in finale WK darts

Michael van Gerwen
Photo News Michael van Gerwen

De Nederlandse darter Michael van Gerwen kan op nieuwjaarsdag zijn wereldtitel verlengen. De 30-jarige Brabander bereikte gisteren voor de vijfde keer in zijn carrière de finale van het WK, door de Engelsman Nathan Aspinall met 6-3 te verslaan. In de kwartfinales was Aspinall eerder nog te sterk voor onze landgenoot Dimitri Van den Bergh. Van Gerwen neemt het woensdag in Alexandra Palace op tegen Peter Wright, de Schot die hij zes jaar eerder versloeg in zijn tweede WK-finale.

Op de eerste dag van 2014 rekende ‘Mighty Mike’ met 7-4 af met ‘Snakebite’. Een jaar eerder had Van Gerwen zijn eerste WK-finale verloren, van de Engelse recordkampioen Phil Taylor. Na zijn primeur in 2014 veroverde de kale Brabander ook in 2017 en 2019 de wereldtitel. 

Peter Wright.
Photo News Peter Wright.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alex Lindelauf

    hij is gewoon de beste momenteel

  • danny buyse

    Probeer daar als man en vrouw maar eens van te winnen. Die Nederlander was al aan het vogelpikken in de baarmoeder!