Van Gerwen alweer te sterk voor Kim Huybrechts

PHOTO_NEWS
De Nederlander Michael van Gerwen is vandaag nog maar eens te sterk geweest voor Kim Huybrechts (PDC 17). Op het UK Open Qualifier 4 darts in het Engelse Wigan moest Huybrechts in de 1/16de finales met 6-4 zijn meerdere erkennen in 's werelds nummer één.

Van Gerwen brak meteen door de darts van Huybrechts en dit met een 70 uitworp. Ook de tweede leg ging na een 76 uitworp naar de 25-jarige Nederlander. Huybrechts speelde nochtans een degelijke wedstrijd. Zo won hij de legs drie, vijf en zeven. In de achtste leg kreeg hij de kans om door de darts van Van Gerwen te breken, maar hij miste drie dubbel uitworpen. Het werd 5-4 voor de Nederlander.

In de tiende leg kreeg Huybrechts opnieuw de kans om gelijk te stellen, maar hij liet het weer afweten bij het uitwerpen. Met veertien 140 worpen, één 180 maximum en een gemiddelde van 97.51 per drie darts deed Huybrechts beter dan Van Gerwen, die slechts 92.52 per drie darts liet noteren.

In de finale moest Van Gerwen het in een Nederlands onderonsje opnemen tegen zijn landgenoot Jelle Klaasen (PDC 27). Van Gerwen won met met 6-5. Voor de Nederlander is het al zijn vijfde toernooizege dit jaar.