Van den Bergh zet nu ook Van Barneveld opzij op World Series of Darts Finals

'Dancing Dimitri' maakt indruk

Dimitri Van den Bergh (PDC 42) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het World Series of Darts Finals toernooi (200.000 pond). In het Schotse Glasgow zette hij de Nederlander Raymond van Barneveld (PDC 9) met 6-4 aan de kant.

Na het dansje bij zijn intrede startte Van den Bergh de wedstrijd met twee 180 maximumworpen, goed voor winst in de eerste leg. Van Barneveld, de vijfvoudige wereldkampioen, zag de 23-jarige Antwerpenaar er met een 177 en een 180 worp 3-0 van maken. In de vierde leg miste Van den Bergh drie dubbel uitworpen waarmee Van Barneveld zijn eerste leg won. 

Van den Bergh, die in de achtste finales de Engelsman Michael Smith (PDC 10) met 6-1 huiswaarts stuurde, won de vijfde leg waarna ook de 50-jarige Hagenaar zijn tweede leg won. In leg zeven nam Van den Bergh de bovenhand waarmee hij op één leg van de zege kwam. Van Barneveld pakte met twee 180 maximumworpen leg acht en negen, maar Van den Bergh wierp even later 140-177-168 en een 16 uitworp, goed voor een 10-darter en een 6-4 overwinning.

Van den Bergh wierp een gemiddelde van 102 per drie darts waarbij hij 37,5% van zijn uitworpen lukte. Van Barneveld kwam uit op 90,73 per drie darts en 33,33% bij het uitwerpen. In de kwartfinale neemt Van den Bergh het op tegen de Engelsman James Wade (PDC 12).

Rv2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peer Dewitte

    Goede zege. Barney kan zich duidelijk niet meer opladen voor dit soort toernooien. Tekenend voor zijn natuurtalent: met een gemiddelde van 12 punten lager toch nog slechts 6-4 verliezen.

  • mario van haesendonck

    Top prestatie !! en wat een sfeer in die zaal zeg !