Usain Bolt duidelijk nog niet in topvorm op 200 meter

Usain Bolt heeft  laten zien dat hij de waarheid sprak toen hij eerder deze week verklaarde nog niet in topvorm te zijn. In New York won de Jamaicaanse sprintlegende weliswaar de 200 meter, maar de tijd waarin hij dat deed liet te wensen over.

Met 20,29 zat Bolt ruim een seconde boven zijn eigen wereldrecord. De zesvoudig olympisch kampioen was desondanks alsnog de Anguillaan Zharnel Hughes en landgenoot Julian Forte te snel af.

Het was voor Bolt, die een tijd kampte met een hamstringblessure, dit jaar pas zijn tweede 200 meter. In mei liep hij in Ostrava 20,13. Deze week gaf de Jamaicaanse atleet te kennen dat hij zich volledig richt op de WK in Peking in augustus. Bolt verwacht dat hij zijn oude vorm dan weer heeft hervonden. (lees hieronder verder)

AFP
REUTERS
AFP
AFP
AP

Tyson Gay van zijn kant won in New York de 100 meter. De Amerikaanse topsprinter was in een tijd van 10,12 seconden nipt sneller dan Nesta Carter uit Jamaica (10,15) en Akani Simbine uit Zuid-Afrika (10,18). Keston Bledman uit Trinidad en Tobago finishte eigenlijk als tweede, maar werd later gediskwalificeerd vanwege een valse start.

Gay had voorafgaand aan de race nog geen Diamond League-punten verzameld, maar stijgt door zijn overwinning naar de derde plaats. Daar staat hij met vier punten op gelijke hoogte met landgenoten Marvin Bracy en Michael Rogers. Rodgers. Justin Gatlin, met 9,74 goed voor de beste seizoenstijd, deed niet mee in New York maar behoudt desondanks de leiding. leiding.

Rudisha
Op de 800 meter pakte de Keniaanse wereldrecordhouder David Rudisha zijn eerste Diamond League-overwinning van het seizoen. De winnaar van het goud op de Olympische Spelen van Londen in 2012 had aan een tijd van 1.43,58 genoeg om de Amerikaan Boris Berian en de Fransman Pierre-Ambroise Bosse te verslaan. Nijel Amos uit Botswana startte niet, maar staat nog steeds aan kop van het klassement.

GETTY
GETTY
REUTERS