Uitmuntende Meesseman gidst Washington Mystics naar WNBA-finale, zélfs LeBron James is onder de indruk

AFP
Emma Meesseman en Kim Mestdagh staan in de finale van de WNBA. Hun team Washington Mystics won het vierde duel van de halve finale met 94-90 van Las Vegas Aces (3-1). Meesseman blonk met 22 punten andermaal uit, dat zag ook NBA-legende LeBron James. 

Niets dan lof voor Emma Meesseman na de partij tegen Las Vegas Aces. De Belgian Cat liet een fieldgoalpercentage van 64,3% noteren én miste geen enkele driepunter (4 op 4). 

Daarnaast was ze in het slot érg belangrijk voor haar team. LeBron James en Kyle Kuzma (beiden LA Lakers) woonden de match bij en waren onder de indruk. Kim Mestdagh kwam niet van de bank. De tegenstander in de finale wordt Connecticut Sun. Dat versloeg in de halve finale Los Angeles Sparks met 3-0. 

Zondag staat de eerste wedstrijd van de finale op de agenda, die volgens een ‘best of 5' gespeeld wordt. De eerste twee partijen vinden plaats in Washington, de twee volgende duels op het veld van Connecticut Sun. Voor een mogelijke vijfde match keren de speelsters terug naar Washington.

Ann Wauters is tot dusver de enige Belgische met een WNBA-titel op haar palmares. Ze triomfeerde in 2016 met Los Angeles Sparks, maar speelde dat seizoen weinig.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Dierckx

  Marc Verbrugghe, playoffs in de (W)NBA worden over meerdere matchen gespeeld - in dit geval wie de meeste van vijf wint. 3-0 geeft aan dat Connecticut de eerste drie van die vijf heeft gewonnen en dus niet meer ingehaald kon worden. De resterende twee matchen worden dan niet gespeeld.

 • Kurt Boeckaert

  Emma is een absolute wereldtopper !

 • Koenraad Breems

  Hopelijk zendt Telenet de finale-wedstrijden uit Tot nu toe nog niets gezien

 • Guido van driel

  Een absolute, echte topper !

 • Marc Verbrugghe

  Connecticut Sun tegen Los Angeles Sparks... 3 - 0... Wat is dit voor een einduitslag in het basket? Zal een heel kort wedstrijdje geweest zijn.....