Tweede klap: schaatskampioen Sven Kramer aangereden door auto nadat papa enkele dagen eerder op bus reed

Sven Kramer.
EPA Sven Kramer.
Sven Kramer heeft deze ochtend een knieblessure opgelopen toen hij tijdens het trainingskamp in Inzell op zijn fiets werd aangereden door een auto. Wat de ernst van de kwetsuur is, moet nog verder worden onderzocht. Volgens zijn ploeg Jumbo-Visma is de voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen in ieder geval ernstig verstoord. Opvallend: De vader van de schaatskampioen, Yep Kramer, reed woensdagavond met zijn racefiets tegen een lijnbus en liep een nekletsel op. 

"Ik heb vooral last van mijn knie", zei Sven Kramer na het incident, die morgen naar huis vliegt voor nader onderzoek. Maandag wordt de blessure verder onderzocht met onder andere een MRI-scan. "Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen."

Kramer werd aangereden door een auto die uit een uitrit kwam en de drievoudige olympisch kampioen geen voorrang gaf. Team Jumbo-Visma verblijft momenteel in Inzell om zich voor te bereiden op het nieuwe schaatsseizoen, dat op 1 november wordt geopend met het World Cup kwalificatietoernooi in het ijsstadion Thialf in het Nederlandse Heerenveen.

Ook papa Kramer heeft ongeluk met fiets 

Een tweede klap, want oud-schaatser Yep Kramer had woensdagavond al een ongval met de fiets. De vader van schaatskampioen Sven Kramer zou met zijn racefiets tegen een lijnbus zijn gereden en naar een ziekenhuis in Groningen zijn gebracht.

Volgens lokale media was Kramer niet aanspreekbaar na het ongeval. Hij heeft een nekletsel opgelopen. Volgens familieleden maakt hij het inmiddels een stuk beter. Hij kan alweer lopen en mag binnen enkele dagen weer naar huis.

Yep Kramer was een succesvol marathon- en langebaanschaatser die in 1983 tweede werd op het EK allround. Drie jaar eerder won hij op het WK brons op de 1500 meter. Hij deed twee keer mee aan de Olympische Spelen en werd in 1997 achtste in de Elfstedentocht, die dat jaar gewonnen werd door Henk Angenent.

Yep Kramer (links)
Photo News Yep Kramer (links)1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • renatus van de weyer

    Tja, en dan ? Er worden er zoveel licht aangereden. Het is met de fiets altijd uitkijken natuurlijk en dat weet ik uit ervaring. Zeker bij uitritten extra voorzichtig zijn. Dat hij een beetje last heeft van zijn knietje is niet abnormaal, maar de tamtam daarrond is toch wel overdreven. Voor mij geen artikel in de krant waard.