Twee minuten stilte voor Super-G in Beaver Creek

Ook in het Kroatische Sljeme werd een minuut stilte gehouden en hing de Amerikaanse vlag halfstok ter nagedachtenis van de twee jonge skiërs.
AP Ook in het Kroatische Sljeme werd een minuut stilte gehouden en hing de Amerikaanse vlag halfstok ter nagedachtenis van de twee jonge skiërs.
Voor de start van de Super-G bij de mannen zullen er vandaag op het WK alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek twee minuten stilte in acht genomen worden ter nagedachtenis van twee jonge Amerikaanse skiërs.

"We doen dit uit eerbetoon voor Ronny Berlack en Bryce Astle, die begin januari om het leven kwamen in het Oostenrijkse Sölden", verduidelijkte Marcus Waldner, bij de Internationale Skifederatie verantwoordelijk voor de wedstrijden bij de mannen. "Gedurende twee minuten, de tijd van een race, zullen we hun foto's op de reuzenschermen aan de aankomstzone tonen om hen te eren".

De 20-jarige Berlack en de één jaar jongere Astle, twee leden van het opleidingsteam van de Verenigde Staten, waren op 5 januari samen vier anderen buiten de piste aan het skiën op de 3.056 meter hoge Gaislachkogel toen ze door een lawine verrast werden. In december was Berlack nog een voorskiër in Beaver Creek tijdens de wereldbekerafdaling in het Amerikaanse skistation.