Turnsensatie laat Michael Jackson in haar choreografie vallen voor Beyoncé, het resultaat is hetzelfde: een perfecte tien

AFP
Katelyn Ohashi, nu al een van dé sportsterren van 2019, raakte wereldwijd bekend omwille van haar grondoefening op muziek van Michael Jackson. Maar na het zien van de docu ‘Leaving Neverland’ besloot de Amerikaanse turnsensatie (21) de ‘King of Pop’ te schrappen uit haar choreografie en te vervangen door Beyoncé. Het resultaat blijft hetzelfde: een perfecte 10. Haar zesde van het jaar al.

“Mijn oefening moet synoniem staan met pure blijdschap”, aldus Ohashi bij ESPN over haar gewijzigde muziekkeuze. “Maar na het zien van de documentaire, was het duidelijk dat niet iedereen nog dat gevoel had. En iemands gevoelens mag je nooit negeren.” Ohashi kan het weten: recent vertelde ze voor The Player’s Tribune nog openhartig hoe ze zelf lang leed onder bodyshaming.

AFP

Adieu ‘Wacko Jacko’ dus en welkom Beyoncé, die met haar hit ‘Run the World (Girls)’ nu te horen is. Met ook nog Tina Turner en Janet Jackson, doet de gymnaste van de universiteit van Los Angeles het nu alleen nog met vrouwen. Katelyn pakte daar het voorbije weekend voor het eerst mee uit, tijdens de PAC-12 Championships. Daar had haar team, UCLA Gymnastics, de titel te verdedigen. Maar ook zonder moonwalk of ‘I Want You Back’ van de Jackson 5 wist Ohashi te overtuigen. De splits vlogen opnieuw in het rond, de lach guller dan ooit. Goed voor haar negende perfecte tien in totaal, haar zesde van dit jaar, de titel van ‘Specialist of the Year’ en, aan de zijde van haar trouwe succescoach Valorie Kondos-Field, ook een verlenging van de titel voor de Bruins. Dat heet dan girl power.

AFP
Ohashi en Kondos-Field.
AFP Ohashi en Kondos-Field.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc De Bruyn

    Zoals steeds prachtig gedaan, ernaar kijken geeft je altijd een prettig gevoel.

  • Koenraad Verstraeten

    Eén brok 'bouncing energy'. Prachtprestatie!! En een leuk snoetje ook nog!

  • Jo verbeeck

    En toch plaats ik Simonne Biles een trapje hoger.