Topvolley Antwerpen en coach Tanghe gaan uit elkaar

PHOTO_NEWS
De wegen van Topvolley Callant Antwerpen en coach Kris Tanghe scheiden. Dat heeft de verliezende bekerfinalist vandaag bevestigd. Drie dagen na de 3-0 pandoering in de bekerfinale tegen Asse-Lennik nam de clubleiding de moeilijke beslissing om de samenwerking met trainer-coach Tanghe met onmiddellijke ingang te beëindigen. Assistent-coach Geert Verreth neemt de leiding van het team op zich, wellicht tot het einde van het seizoen.

"Bij het afscheid van Kris Tanghe hoort echter heel veel respect voor wat de West-Vlaamse op en top profcoach presteerde bij onze club", meldt de club in een persbericht. "Kris (ex-international en jaren de spelverdeler van Roeselare) kwam in de zomer van 2011 naar Antwerpen vanuit Menen, waar hij zijn eerste strepen als trainer verdiende. Hij speelde nadien een belangrijke rol in de erg steile opmars van Topvolley PRECURA Antwerpen de voorbije jaren, die vooral vorig seizoen bekroond werd met enkele prachtige prijzen: de Belgische bekerwinst tegen Roeselare en nadien de al even historische playoff-finales tegen Knack met een kwalificatie voor de prestigieuze Champions League erbovenop."

Volleyballes
De voorbije weken sputterde de motor van Antwerpen echter. Het kon zich niet plaatsen voor de Final 12 van de Champions League. In de bekerfinale in een kolkend Sportpaleis kreeg het zaterdag volleyballes van Asse-Lennik. "De schuld van dit collectieve falen nu volledig in de schoenen van Kris schuiven, is uiteraard fout", klinkt het. "Maar in deze omstandigheden niets doen, zou ook fout geweest zijn in een club die vooruit wil en moet. De chemie leek weg, de jus leek op en dus kiezen we nu voor verandering en verwachten we van onze professionele spelersgroep een stevige reactie onder leiding van Geert", meldt de club, die Tanghe nog oprecht wenst te bedanken voor zijn tomeloze inzet.