Topgolfster Celia Barquín vermoord tijdens golftraining in VS

Celia Barquin.
AP Celia Barquin.
De Spaanse topgolfster Celia Barquín is in de Verenigde Staten vermoord. Het lijk van de 22-jarige Europese golfkampioene werd gisteren aangetroffen op een golfbaan in de Amerikaanse stad Ames, in de deelstaat Iowa, zo deelde de plaatselijke politie mee.

Barquín werd waarschijnlijk tijdens het trainen om het leven gebracht. Enkele golfers die op het terrein een onbewaakte golftas hadden opgemerkt, verwittigden de politie. De agenten kwamen ter plaatse en troffen iets verderop het levenloze lichaam van de speelster aan. Er werd inmiddels een 22-jarige verdachte opgepakt, maar over de precieze omstandigheden van het drama is nog niets bekend.

De jonge vrouw studeerde voor bouwingenieur aan de universiteit van Iowa. Eind juli won Barquín in Slowakije nog het Europees kampioenschap bij de amateurs.

De Spaanse golffederatie reageert geschokt op de gewelddadige dood van de vrouw en loofde Barquín als een "uitstekende teamspeler" en "briljante" golfster. "Ze was een speelster die ongetwijfeld de top zou hebben bereikt", citeerde de Spaanse krant El País de sportdirecteur van de federatie, Nacho Gervás. Universiteitstrainer Christie Martens omschreef haar leerlinge als "een geweldig persoon". "Ze was erg geliefd bij al haar teamgenoten en vrienden", luidde het.

Celia Barquin.
AP Celia Barquin.
Celia Barquin.
EPA Celia Barquin.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrice Haemers

  Arme meid...hoe is het in Gods Naam toch mogelijk..?!!!

 • JOHAN Goossens

  zag er een tof mens uit,wat loopt er hier allemaal voor ziekelijk gespuis rond op deze aardkloot

 • SAM Bedfort

  RIP.

 • vangeel guido

  Was er iemand jaloers.rip.

 • Luc Moeyersons

  Ik bezocht Penati in Slovakije een paar weken nadat zij er Europees amateur kampioene werd en het baanrecord van 63 slagen speelde. Ik begreep meteen hoe bijzonder die prestatie was. Een groot verlies voor het Europese dames golf. RIP