Toma Nikiforov moet meteen inpakken in Ekaterinburg

belga
Europees kampioen Toma Nikiforov (-100 kg) is op de Grand Slam judo van Ekaterinburg in Rusland uitgeschakeld in de eerste ronde. Na 13 seconden zette zijn Braziliaanse tegenstrever Leonardo Goncalves de eerste aanval van de kamp in en dat resulteerde in een waza-ari. Die achterstand kon Nikiforov niet meer goed maken in de resterende 3:47.

In de wedstrijd van vier minuten tussen Toma Nikifirov (IJF 13) en Leonardo Goncalves (IJF 24) werd er in totaal zeven keer aangevallen: drie keer door de Brusselaar en vier keer door de Braziliaan. Goncalves scoorde bij zijn eerste aanval na dertien seconden een waza-ari en die leverde de overwinning op. 

De gevaarlijkste aanval van onze landgenoot kwam er na goed 1 minuut, maar de Braziliaan reageerde gepast zodat de nul op het scorebord bleef voor Nikiforov. Een efficiënt verdedigende en af en toe nog aanvallende Braziliaan kwam daarna nooit echt in gevaar. Toma Nikiforov stapte ontgoocheld van de tatami.
Vrijdag won Charline Van Snick brons in de min 52 kg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.