Timmers naar halve finales 100m vrij: "En nu Belgisch record verbeteren"

Pieter Timmers.
PHOTO_NEWS Pieter Timmers.
Pieter Timmers heeft zich vandaag op het WK zwemmen in het Russische Kazan geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. Jasper Aerents is uitgeschakeld.

Timmers eindigde in de tiende van twaalf reeksen als tweede in 48.58. Daarmee bleef hij vier honderdsten boven zijn Belgische record, dat sinds de Olympische Spelen van 2012 in Londen op 48.54 staat. Hij klokte de zesde tijd op 115 deelnemers. In zijn reeks ging alleen de Rus Vladimir Morozov (48.46) sneller.

Over zijn race in tijd van 48.58, slechts vier honderdsten boven zijn BR in Londen 2012, was Timmers tevreden. "Dit zit goed. Het liep een stuk lekkerder dan mijn 200m maandag. Toen was er de laatste 50m te veel aan. Nu voelde het heel soepel aan. IK heb me 's ochtends ook niet helemaal kapot moeten zwemmen. Zo moet het." Zijn verwachting voor de halve finales deze namiddag: "Het moet nog een stuk sneller. Ik denk dat een tijd van 48.3 nodig zal zijn. Ik zal mijn Belgisch record moeten verbeteren. Dat zit er al lang in, hopelijk komt het er nu ook eens uit. Maar dan moet alles juist zitten."

Aerents uitgeschakeld
Aerents won de negende reeks in 49.24. Zijn persoonlijk record (neergezet eind januari in Antwerpen) bedraagt 49.09. Aerents zwom de 22e tijd. Alleen de snelste zestien stootten door.

"Ik had gehoopt ietsje rapper te gaan, ik had graag voor de eerste keer onder de 49 gegaan om ook de olympische limiet te halen, maar het is niet evident 's ochtends. De race ging redelijk goed, maar ik heb de eindsprint iets te vroeg ingezet. Ik wist wel dat ik op de 100m vrij geen potten ging breken, ik hoop dat wel te kunnen doen op de 50m vrijdag. Daar ligt de focus op."

De beste chrono kwam met 48.11 op naam van de Chinees Ning Zetao. Voor een plaats in de halve finales was 48.93 nodig. De halve finales worden deze namiddag afgewerkt.