Timmers (100m vrije slag) en Buys (50m vlinderslag) naar finale in Boedapest

Pieter Timmers.
Photo News Pieter Timmers.
Pieter Timmers heeft zich vandaag op de tweede dag van de wereldbekermanche zwemmen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geplaatst voor de finale 100 meter vrije slag. Ook Kimberly Buys, op de 50 meter vlinderslag, mag zich opmaken voor de eindstrijd.

Timmers klokte in 48.04 de achtste tijd van de reeksen, en mag zo nipt naar de finale met de acht snelste zwemmers. De Amerikaan Blake Pieroni tekende in 47.04 voor de scherpste chrono. Buys plaatste zich met de derde tijd (25.64) van de reeksen. De snelste prestatie kwam op naam van de Zweedse Sarah Sjöström (25.02).

Donderdag kon Pieters zich niet plaatsen voor de finale van de 50 meter vrije slag. De 30-jarige Limburger werkt zaterdag nog de 200 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag af. Buys treedt zaterdag nog aan in de 100 meter vlinderslag. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.