Thornton houdt Kim Huybrechts uit halve finale

PHOTO_NEWS
Kim Huybrechts (PDC-16) heeft zich op het zevende Players Championship Darts in het Engelse Wigan net niet kunnen plaatsen voor de halve finale.

De 28-jarige Nijlenaar won in de eerste ronde met 6-2 van de Noord-Ier Daryl Gurney (PDC-76). In de tweede ronde moest de Nederlander Ron Meulenkamp (PDC-105) het met 6-3 afleggen. In de 1/16de finales was het de beurt aan de Engelsman James Hubbard (PDC-46) om een 6-3 nederlaag te slikken. In de achtste finales won Huybrechts een thriller van Engelsman Justin Pipe (PDC-11) met 6-5.

In de kwartfinale was de Schot Robert Thornton (PDC-12) net iets te sterk. Huybrechts nam nochtans een 2-0 en 4-2 voorsprong. Thornton won echter drie legs op rij, waarna Huybrechts nog gelijk kon stellen. Met de darts in zijn voordeel toonde Thornton zich in het beslissende leg de betere. Huybrechts wierp vier 180-worpen en haalde een gemiddelde van 97.07 per drie darts. Thornton lukte 98.28 per drie darts. Thornton won uiteindelijk het tornooi. In de finale versloeg hij de Engelsman Keegan Brown (PDC-78) met 6-5.

Voor Ronny Huybrechts (PDC-39) was het tornooi onmiddellijk voorbij. De twintig jaar oudere broer van Kim verloor in de eerste ronde met 6-5 van de Engelsman Jeff Batham.