Thomas Pieters start beter dan wereldtop in China

Thomas Pieters is puik gestart in China
EPA Thomas Pieters is puik gestart in China
Thomas Pieters is in het Chinese Sjanghai met een gedeelde negende plaats puik gestart op het HSBC Champions golftoernooi (WGC/7.773.200 euro).

Pieters, die vorige week 26e werd op het Turkish Airlines Open, opende met een ronde in 67 slagen, vijf onder par. Zo lukte de winnaar van de Czech Masters en het KLM Open birdies op de holes twee, drie, acht, veertien, zestien en achttien. Op de zevende hole moest hij echter een bogey noteren.

Het nummer 96 op de wereldranglijst deed hiermee één slag beter dan de nummers twee, drie en vier van de wereld, de Amerikaan Jordan Spieth, de Noord-Ier Rory McIlroy en de Amerikaan Bubba Watson. In de tussenstand telt Pieters vier slagen meer dan de Zuid-Afrikaan Branden Grace, die alleen de leiding waarneemt.

Pieters, die vorige week 26e werd op het Turkish Airlines Open, opende met een ronde in 67 slagen, vijf onder par.
GETTY Pieters, die vorige week 26e werd op het Turkish Airlines Open, opende met een ronde in 67 slagen, vijf onder par.
Het nummer 96 op de wereldranglijst deed één slag beter dan de nummers twee, drie en vier van de wereld, de Amerikaan Jordan Spieth, de Noord-Ier Rory McIlroy en de Amerikaan Bubba Watson.
AFP Het nummer 96 op de wereldranglijst deed één slag beter dan de nummers twee, drie en vier van de wereld, de Amerikaan Jordan Spieth, de Noord-Ier Rory McIlroy en de Amerikaan Bubba Watson.

Stand na eerste ronde:
1. Branden Grace (ZAf) 63 -8
2. Thorbjørn Olesen (Den) 64
. Kevin Kisner (VSt) 64
. Steven Bowditch (Aus) 64
5. Dustin Johnson (VSt) 65
. Patrick Reed (VSt) 65
. Danny Willett (Eng) 65
8. Le Haotong (Chn) 66
9. Thomas Pieters (Bel) 67
. Tommy Fleetwood (Eng) 67
. Trevor Fisher Jnr. (ZAf) 67
. Paul Casey (Eng) 67
. Russell Knox (Sch) 67
. Harris English (VSt) 67
16. Jordan Spieth (VSt) 68
. Rory McIlroy (NIe) 68
. Bubba Watson (VSt) 68
. Rickie Fowler (VSt) 68