Thomas Pieters ook na derde ronde leider

Thomas Pieters
GETTY Thomas Pieters
Thomas Pieters gaat ook na de derde dag aan de leiding in het Spaans Open golftoernooi (EPGA/1,4 miljoen euro). De 22-jarige Antwerpenaar had gisteren 71 slagen, één onder par, nodig in Girona en bracht zijn totaal daarmee op 209. De Spanjaard Miguel Angel Jiménez is op twee slagen tweede.

"Het was weer een zware dag. Het kwam er vooral op aan veel geduld te hebben", verklaarde Pieters, 690e op de wereldranglijst. "In het begin ging het iets moeilijker, maar ik ben gewoon mijn spel blijven spelen en heb mijn kansen afgewacht. Ik ben echt aan het genieten van deze situatie, maar aan winnen denk ik nog niet. Ik weet wel wat ik kan en ga zondag proberen om dezelfde prestatie neer te zetten."

"Veel heb ik te danken aan mijn caddie Roger Morgan. Het is net alsof we al jaren vrienden zijn en toch ken ik hem nog maar van juni vorig jaar."

Voor de vierde en laatste ronde zal Pieters samen met publiekslieveling Angel Jiménez, 28 jaar ouder dan Pieters, op pad moeten. "Daar kijk ik al naar uit. Jiménez is hier een icoon, een man met een pak ervaring die weet wat winnen is. Ik ga veel van hem leren, maar in de eerste plaats ga ik gewoon mijn ding doen en genieten."