Thomas Pieters leidt in Tsjechië ondanks twee strafslagen

GETTY
Thomas Pieters is de nieuwe leider in het Czech Masters golftoernooi (EPGA/1 miljoen euro). Pieters had slechts 65 slagen, zeven onder par, nodig voor zijn derde ronde op de Albatross golfbaan in Vysoky Ujezd, nabij Praag. Met zijn totaal van 199, zeventien onder par, doet hij één slag beter dan de Zweed Pelle Edberg. De Deen Thorbjörn Olesen heeft als derde al vier slagen goed te maken.

Pieters nam een superstart met een eagle en een birdie op de eerste twee holes. Op de holes acht, negen en tien putte hij nog drie birdies weg. Op de elfde hole zag hij bij zijn afslag de bal in het dikke gras verdwijnen. De 23-jarige Antwerpenaar sloeg zijn tweede slag in de bunker. Nadat hij enkele stappen voorwaarts ging, op weg naar de green, zag hij plots zijn bal liggen. Hij had met een verloren bal gespeeld, wat hem twee strafslagen kostte. Pieters kon echter het voorval meteen uit het hoofd zetten en liet op de resterende zes holes nog drie birdies noteren.

"Hier moet ik lessen uit trekken", verklaarde Pieters. "Ik zag de bal niet terplekke landen en toen ik op weg was wees iemand de plaats aan waar de bal ongeveer lag. Ik speelde de bal en zag enkele meters verder mijn bal liggen. Een voorval dat mij twee slagen kostte. Ik bleef echter de focus behouden en putte nog drie birdies weg. Morgen ga ik proberen op mijn elan door te gaan. Dit is gewoon een baan die me ligt en ik raak de bal al het hele toernooi goed."

Ook Nicolas Colsaerts zette een goede derde ronde neer. De Brusselaar, die maar net de cut haalde, kwam rond in 68 slagen. Hij maakte meteen dertig plaatsen goed en staat op een gedeelde 31e plaats, met twaalf slagen meer dan Pieters. Pierre Relecom deed niet beter dan een ronde in 73 slagen, waarmee hij wegzakte naar de 77e plaats.

Nicolas Colsaerts
GETTY Nicolas Colsaerts