Thomas Pieters knap vierde na eerste ronde Oman Open golf

Thomas Pieters op archiefbeeld.
EPA Thomas Pieters op archiefbeeld.
Met een ronde van 68 slagen staat Thomas Pieters op een gedeelde vierde plaats na dag 1 op het Oman Open golftoernooi (European Tour/1.540.000 euro), dat plaatsvindt op de Al Mouj golfbaan in het Omaanse Mascate.

De Antwerpenaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte op de twaalfde hole een eagle weg, waarna hij op de holes achttien, drie en zeven nog drie birdies zag vallen. Op de negende en voor hem laatste hole moest Pieters een bogey op zijn kaart schrijven. Met zijn ronde van vier onder par sloot hij dag 1 af op een gedeelde vierde plaats en telt hij twee slagen meer dan de Amerikaan Kurt Kitayama die alleen de leiding waarneemt. 

Thomas Detry zette met een ronde van 70 slagen ook een meer dan behoorlijke eerste ronde neer. Met vier birdies waartegen hij twee bogeys moest incasseren bracht de 26-jarige Brusselaar een scorekaart binnen van twee onder par wat hem een gedeelde vijftiende plaats opleverde. 

Nicolas Colsaerts liep een ronde in par. De 36-jarige Brusselaar noteerde drie birdies maar ging ook drie keer in de fout waarmee hij uitkwam op een gedeelde 44e plaats. Door de intredende duisternis konden drie spelers hun laatste hole niet afwerken.

Stand na eerste ronde:

1. Kurt Kitayama (VSt) 66 -6
2. Yusaka Miyazato (Jap) 67
. Scott Jamieson (Sch) 67
4. Thomas Pieters (Bel) 68
. Alejandro Cañizares (Spa) 68
. David Horsey (Eng) 68
. Alexander Levy (Fra) 68
. Raphaël Jacquelin (Fra) 68
. Adrien Saddier (Fra) 68
. scott Vincent (Zim) 68

15. Thomas Detry (Bel) 70
44. Nicolas Colsaerts (Bel) 72 PJB/
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.