Thomas Pieters blijft derde na tweede ronde in Tsjechië

Thomas Pieters
GETTY Thomas Pieters
Thomas Pieters blijft het uitstekend doen op het Czech Masters golftoernooi (EPGA/1.000.000 euro). Op de Albatross-golfbaan van Vysoky Ujezd, in de buurt van de hoofdstad Praag, zette hij vrijdag een tweede ronde neer in 68 slagen, waarmee hij zijn derde plaats kon behouden.

Pieters, die bij de vroege starters hoorde, vond meteen zijn ritme. De 23-jarige Nijlenaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, lukte birdies op de holes tien, twaalf en dertien. Op de holes vijftien en zestien moest hij bogeys op zijn kaart schrijven. Op de holes één, drie en vier putte hij nog drie birdies weg, wat meteen goed was voor een ronde in 68 slagen, vier onder par. Met zijn score in 134 slagen, tien onder par, telt hij één slag meer dan de negentienjarige Engelsman Matthew Fitzpatrick en de Zweed Pelle Edberg die de leiding delen.

"Net als gisteren lukte bijna alles", vertelde Pieters. "Al is het spijtig dat ik twee domme bogeys op mijn kaart moest schrijven. Ik doe mee voor de overwinning en dat is het belangrijkste."

Ook Nicolas Colsaerts en Pierre Relecom konden zich plaatsen voor het weekend. Relecom, die na een eerste ronde nog op een gedeelde vijftiende plaats stond, moest tevreden zijn met een ronde in 75 slagen waarmee hij wegzakte naar een gedeelde 61e plaats. Colsaerts maakte dan weer 36 plaatsen winst na een tweede ronde in 70 slagen. Hij telt net als Relecom 143 slagen.