Thaibokser overleden na dubbele KO, huldigingsceremonie voor winnaar gaat gewoon door terwijl slachtoffer ligt te zieltogen in ring

rv

Drama in het thaiboksen: de Italiaan Christian Daghio (49) is bij een kamp om de wereldtitel bij de superhalfzwaargewichten om het leven gekomen. Daghio werd door zijn opponent in de twaalfde ronde tot twee keer toe KO gemept. Na de tweede keer kwam hij niet meer recht. De Italiaan, een zevenvoudig wereldkampioen, werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij in een diepe coma belandde. Daghio bleek zware hersenschade te hebben opgelopen en overleed enkele dagen later.

De organisatoren van de kamp kregen er op sociale media van langs omdat ze de huldigingsceremonie voor de winnaar gewoon lieten doorgaan, terwijl een zieltogende Daghio in de ring de eerste zorgen kreeg toegediend. We willen u waarschuwen voor de beelden, die als schokkend kunnen worden ervaren.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philippe De Naeyer

  Grappig hoe barbaars velen onder jullie deze sport vinden maar zelf wel nog niet de beleefdheid hebben om even aan het slachtoffer en zijn familie te denken. Een andere voorkeur van sport hebben, maakt je geen beter mens hoor. Bij deze, veel sterkte aan de familie en rust zacht aan het slachtoffer.

 • LUC VAN DER VEKEN

  Is dit Thaiboksen? Dit is boksen. Thaiboksers hebben geen schoeisel aan hun voeten. Wel met tape aan de voeten. En ik noem dit moord. Arbiter begaat hier een grove fout door te match niet stop te zetten.

 • Jan Verbiest

  Zeer spijtig dat dit is gebeurd, ze zouden deze wedstrijden moeten verbieden. en het is geen Thaiboks maar Engelse boks

 • johanneke li

  Tja, t'is niet de eerste en ook niet de laatste, als je aan gevechtssporten meedoet weet je dat verwondingen of soms de dood het resultaat kunnen zijn.

 • Jan Gielen

  Iedere keer dat een bokser een ander knock out slaat, moet hij worden aangeklaagd voor poging tot doodslag. Als het slachtoffer overlijdt, dan wordt het moord met voorbedachte rade. Waarschijnlijk is het dan snel gedaan met deze barbaarse slachtpartijen.