Teleurstellende prestatie van Nafi Thiam voor eigen publiek

BELGA
1m87. Dat mag dan wel de gestalte van Nafi Thiam zijn, het is meestal niét de hoogte waarmee zij een competitie afsluit. En toch is dat de prestatie waar de 22-jarige atlete zaterdag tijdens de Urban Memorial Series in Luik genoegen mee moest nemen: "Niks dramatisch, gewoon spijtig."

Als je persoonlijke record 1m98 bedraagt, dan is 1m87 geen hoogte waar je tevreden mee kan zijn. Zeker niet als je olympisch kampioene bent en voor eigen volk springt: Thiam studeert aan de Luikse universiteit en verhuisde na de Spelen ook naar Luik. Begrijpelijk dat ze baalde toen ze niet over 1m90 raakte en de zege aan de Wit-Russische Nadiya Dusanova moest laten.

"Ook al had ik me op voorhand niets in mijn hoofd gestoken, ik was toch ontgoocheld", zei de meerkampster. "Ik had tijdens de opwarming de indruk dat er meer dan 1m87 zou inzitten, maar ik struikelde tijdens de eerste poging op 1m90 en bleef met mijn linkervoet in de piste steken. En bij mijn derde sprong ook. Door die fouten verpruts ik twee pogingen en laat ik een betere prestatie liggen. Maar ik maak me niet te veel zorgen. Ik weet dat ik meer waard ben. Niks dramatisch, gewoon spijtig. Het is ook pas mijn eerste competitie van het seizoen, er komen er nog."

Wat haar trainer Lespagnard te zeggen had over de prestatie en hoe Thiam 2017 verder ziet leest u op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 1 euro!