Team Brunel wint tweede etappe in Volvo Ocean Race

Getty
Het Nederlandse zeiljacht Team Brunel heeft de tweede etappe in de Volvo Ocean Race gewonnen. De boot van schipper Bouwe Bekking, met ook de Belg Louis Balcaen aan boord, behield voor de kust van Abu Dhabi net genoeg voorsprong op de Chinese boot Dongfeng.

De zeilers startten bijna een maand geleden vanuit het Zuid-Afrikaanse Kaapstad voor de tweede etappe in de reis rond de wereld. De laatste week lag Team Brunel bijna voortdurend op kop, maar Dongfeng was nooit ver weg. De finale was ongekend spannend. Een dag voor de finish verloor Team Brunel de eerste plek aan Dongfeng Race Team. De afstand bedroeg maximum ruim anderhalve mijl. In de nacht die volgde knokten de mannen van Bouwe Bekking zich terug naar een achterstand van 0,7 mijl. "Niemand heeft geslapen. Het was een echte drag race", zegt Bekking. "Plotseling draaide de wind iets, zodat wij het laatste stuk iets harder konden zeilen. Dongfeng kreeg deze windshift niet, waardoor wij ze konden passeren."

Team Brunel eindigde in de eerste etappe, van Alicante naar Kaapstad, als derde. De Volvo Ocean Race duurt zo'n acht tot negen maanden en wordt beschouwd als de zwaarste zeilwedstrijd voor teams.