Taylor verslaat van Gerwen in finale German Masters darts

Phil Taylor (L) en Michael van Gerwen.
PHOTO_NEWS Phil Taylor (L) en Michael van Gerwen.
Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor (PDC-2) heeft gisteren in Berlijn op indrukwekkende wijze het German Masters darts, een toernooi in de European Tour, gewonnen. In een finale tussen de nummers één en twee van de wereld won de 53-jarige Engelsman met 6-4 van de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-1), de regerende wereldkampioen.

Van Gerwen scoorde met een gemiddelde van 103,10 punten per drie darts bijzonder hoog, maar Taylor stelde daar een gemiddelde van 107,12 tegenover. In de halve finale, die hij met 6-3 won tegen Stephen Bunting, had Taylor ook al 102,90 laten optekenen, maar "The Power" imponeerde vooral in de kwartfinales. Daarin zette hij Michael Smith met 6-0 opzij, met een gemiddelde van liefst 109,98. Smith, wereldkampioen bij de jeugd, kreeg zelfs geen kans op een dubbel. Van Gerwen plaatste zich voor de finale met een 6-3 zege tegen tweevoudig wereldkampioen Adian Lewis (PDC-3), die in de achtste finales Kim Huybrechts (PDC-7) met 6-2 uit het toernooi knikkerde.

"Ik ben opgetogen", reageerde Taylor, die Van Gerwen afgelopen donderdag ook al in de Premier League verslagen had (7-4). "Misschien heeft die nederlaag Van Gerwen mentaal nog wel parten gespeeld. Voordien blies hij iedereen weg, maar nu heeft hij weer tegenstand. Ik ga nu niet op mijn lauweren rusten. Donderdag is er weer de Premier League, waarin ik absoluut de play-offs wil halen. Ik heb dit jaar één groot doel: opnieuw boven Van Gerwen op de eerste plaats van de wereldranking staan."