Tas en Vanhoutte winnen 300 meter tijdrit op Europacup skeeleren

Sandrine Tas heeft vrijdag in Oostende de 300 meter tijdrit gewonnen op de Grote Prijs van Vlaanderen, negende en laatste manche in de Europa Cup skeeleren. Als kind van de piste aan de Egellaan nam Tas nadrukkelijk afstand van de Duitse Alissa Gutermuth en de Nederlandse Manon Kamminga.

Voor Tas was de triomf min of meer een revanche voor de Europese kampioenschappen van drie weken geleden waar ze wel zes medailles behaalde (twee keer zilver en vier keer brons,) maar verstoken bleef van een titel.

Junior Stien Vanhoutte bewees op dezelfde discipline nog steeds over haar Oostenrijkse vorm te beschikken. Met een ruim een halve seconde voorsprong won de skater uit Gistel voor Nymphe Keuleers. In Wörgl en Innsbruck veroverde Vanhoutte drie individuele Europese titels. Met Keuleers en Ellen van de Catsye voegde ze daar nog twee hoofdprijzen op de aflossing aan toe.

Regen was vandaag de voornaamste tegenstander van de skeeleraars. Geheel overeenkomstig de prognoses schopte de regen het lange programma op de piste in Zandvoorde in de war. Daardoor werden de puntenkoersen over tien kilometer, met favorieten als Bart Swings en Sandrine Tas naar de late avond verschoven.