Swings pas vijftiende op WK massastart, goud is voor Nederlander Bergsma

AP
Bart Swings zakte met maar één hoofddoel af naar het WK afstanden in Salt Lake City: het goud op de massastart. Geen enkele Belg won ooit een wereldtitel, in geen enkele discipline. En Swings slaagde er niet in om geschiedenis te schrijven. De 29-jarige Leuvenaar eindigde pas als vijftiende. De Nederlander Jorrit Bergsma pakte het goud. 

Swings’ voorkeur ging uit naar een zware race, en dat werd het ook. Vier leiders hadden meteen een kloofje beet - het ging hard. Swings zat in de tang. Ook toen Bergsma het gat dicht schaatste met de koplopers, was Swings niet mee. De Belg ging in het slot nog op zoek naar de aansluiting, maar zijn reactie kwam te laat. Bergsma sprintte naar de zege. Swings werd teleurstellend vijftiende op zes seconden. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Verstraete

    Vierde of vijftiende wat maakt het uit. Toen hij zag dat de medailles weg waren heeft m het laten lopen. Was weer duidelijk dat de rest hoopte dat hij het gat ging dicht rijden.