Sven Nys en Yellow Tigers bijten zaterdag spits af

Sven Nys.
BELGA Sven Nys.
De Europese Spelen in Bakoe worden vanavond officieel geopend. Onder meer in het synchroonzwemmen en het waterpolo voor vrouwen zijn er vrijdag al competities, maar op Belgische actie is het nog een dag wachten.

De eerste landgenoten die in Azerbeidzjan hun opwachting maken, zijn de Yellow Tigers. De volleybalvrouwen spelen om 11 uur lokale tijd (8 uur in België) hun openingsmatch in poule A tegen Italië.

In de triatlonrace voor vrouwen komen drie landgenotes aan de start: Charlotte Deldaele, Sofie Hooghe en Claire Michel. Zij beginnen eraan om 12.30 uur (9.30 uur in België). Ongeveer op hetzelfde moment vecht Nele De Vos haar eerste duel uit in de karatecompetitie (-61 kg). Het nummer zeven van het voorbije EK opent tegen de Spaanse Irene Colomar. Daarna treft ze de Franse Europees kampioene Lucie Ignace en de Sloveense Tjasa Ristic. Een plaats in de top-twee van haar groep is nodig om de halve finales van 's namiddags te bereiken.

Nog zaterdag werken Sven Nys en Jeff Luyten hun mountainbikewedstrijd af. Het startschot in VeloPark weerklinkt om 15.30 uur (12.30 uur in België). De renners zitten anderhalf uur in het zadel in Bakoe, waar het vandaag zo'n 30 graden is.