Sugar Jackson keert niet meer terug in de ring

BELGA
Sugar Jackson (34) bergt zijn bokshandschoenen definitief op. Ruim twee jaar na zijn laatste kamp, is de knoop definitief doorgehakt. Dat bevestigt de manager van de Ghanese Belg in de kranten van Mediahuis.

"Conditioneel kan Sugar nog aardig mee, maar qua matchritme, reflexen en incasseringsvermogen lukt het niet meer. Hij heeft nog steeds moeite te aanvaarden dat het definitief voorbij is, maar dat besef komt nog wel", zegt Patrick De Bouw.

Jackson kwam voor het laatst in actie eind maart 2013 op het Boksgala in Gent. Het weltergewicht, meervoudig Europees kampioen, verloor toen kansloos van de bescheiden Fransman Frank Horta. Hij vertoonde toen al onrustwekkende symptomen zoals een aangetast gezichtsvermogen, een wankel evenwicht en haperende spraak. De Belgische boksbond weigerde hem daarna een nieuwe licentie te geven.

Jackson werkt inmiddels als magazijnier in een bedrijf van elektronica.

Onderstaande beelden van Sugar Jackson behoren tot het collectieve geheugen. De Amerikaan Randall 'The Knock Out King' Bailey (USA) sloeg Sugar Jackson vijf jaar geleden al in de eerste ronde tegen het canvas in Antwerpen.