Straffe comeback: dit doet de eerste winst van Tiger Woods in 1.876 dagen met Amerikaanse golffans

AFP
Tiger Woods is helemaal terug. De 42-jarige Amerikaanse golflegende pakte gisteren zijn eerste zege sinds augustus 2013. Het zorgde voor dolle taferelen. Eind vorig jaar stond de golflegende, die na vijf rugoperaties, twee knieoperaties, veelvuldig overspel en huwelijksproblemen mentaal door een diep dal ging, nog 656e op de wereldranking. Een van de strafste comebacks ooit.

Op het Tour Championship in Atlanta bleef een geëmotioneerde Woods landgenoot Billy Horschel voor. Zijn tachtigste zege in de PGA-Tour. Met twee rondes van 65 slagen, vijf onder par, en eentje van 68 nestelde hij zich comfortabel aan de leiding. Op de slotdag volstond een totaal van 71 slagen om de zege te pakken. Exact 1.876 dagen na zijn laatste triomf. Het is wel de Engelsman Justin Rose, de nummer één van de wereld en gedeeld vierde in Atlanta, die de beste kaarten heeft om eindwinnaar te worden van de FedExCup en de bonus van 8,5 miljoen euro. 

Voor Woods was het de 80e zege op de Amerikaanse PGA Tour, de derde in het Tour Championship (na 1999 en 2007). Op de wereldranking springt de veertienvoudig majorwinnaar van de 21e naar de 13e plaats. 

"Het kostte me moeite om niet te gaan huilen toen ik naar de laatste hole liep'', vertelde Woods. "Ineens besefte ik dat ik dit toernooi ging winnen, dat kwam wel even binnen.'' Hij werd op weg naar hole achttien achtervolgd door honderden golfliefhebbers. Iedereen wilde met eigen ogen zien hoe de veertienvoudig majorwinnaar vijf jaar na zijn laatste toernooizege weer een overwinning ging vieren. "Ik bleef al die tijd maar op 79 zeges staan. Het geeft een enorm goed gevoel om nu nummer tachtig binnen te halen.''

AP
AFP
AFP
AP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jan de paepe

    toppie en golfsport zal weet kijkcijfers halen in states de paepe

  • Egon Pas

    Aangezien Justin Rose de fedex-cup heeft gewonnen, de Tour-Championship was immers het laatste toernooi van de PGA-tour, is het evident dat hij de beste kaarten heeft om te winnen ;)

  • Roger Boni

    Een heel dikke proficiat.