Straffe beelden: Keniaanse lijkt op weg naar triomf in marathon, tot ze op 800m van de streep vollédig instort (en hulp veel te lang uitblijft)Recho Kosgei ging afgelopen zondag van de hemel naar de hel in de marathon van Warschau. De 32-jarige Keniaanse leek onbedreigd naar de zege te stomen (ze telde zowat drie minuten voorsprong op de eerste achtervolger), tot ze op 800 meter van de streep volledig in elkaar stortte. Ze probeerde nog terug op te veren om haar wedstrijd verder te zetten, maar zoals op bovenstaande beelden te zien lukte dat niet meer. De Ethiopische Bekelu Beji profiteerde en won.

Vreemd genoeg bleef alle hulp veel te lang achterwege, ook al werden de taferelen op beeld vastgelegd en was er op die beelden ook te zien hoe er een wagen van de organisatie enkele meters verderop stilstond. Pas drie minuten later bood de Slowaak Marek Hladik (op dat moment tiende bij de mannen) hulp aan aan de onfortuinlijke Kosgei. Iets wat Wesley Korir, oud-winnaar van de marathon van Boston, maar matig kon smaken. "Dit is verre van acceptabel", klonk het op Twitter. "Ook al mag een official een atlete niet helpen, denk ik dat er toch op een moment komt waarop de logica het overneemt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • R C

    Als je daar nu aankomt als 2de dan loop je die toch niet voorbij? Sportiviteit hoog in het vandaag

  • Wim Verdeyen

    Schandalig