Straf: sublieme Brecel walst eerst over Trump en neemt dan de scalp van wereldkampioen Selby

Photo News
Wat een dag voor Luca Brecel op het Champions of Champions-toernooi. Onze landgenoot nam vandaag de scalp van Mark Selby én Judd Trump, respectievelijk de nummer één en drie van de wereld. In de halve finales van het invitatietoernooi moet Brecel het opnemen tegen Shaun Murphy.

In de kwartfinales rekende Luca Brecel af met klepper Mark Selby. De 22-jarige Limburger liep al snel uit tot 5-2 en gaf die voorsprong tegen de wereldkampioen niet meer uit handen. Eindstand: 6-4.

Trump krijgt snookerles

Eerder was hij Brecel ook duidelijk de betere van Judd Trump. De Limburger nam van bij de start het initiatief en sloeg in het tweede en derde frame ongenadig toe met centuries van 103 en 105. In het vierde miste Trump bij een 36 break een vrij eenvoudige bal. Brecel greep zijn kans en potte nog een 87 clearance weg, goed voor een sublieme 4-0-overwinning. 

Het Champion of Champions is een invitatietoernooi met zestien spelers die het huidige of het vorige seizoen een toernooi wonnen. Brecel kreeg een uitnodiging in de bus nadat hij in augustus het China Open won.

Photo News
Photo News7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy Govaert

  Met je voeten op de grond blijven hoor !!

 • Marc Vinck

  1ste ronde inderdaad 7 en Trump kwam er niet aan de pas. In de 2de ronde waren het max 13 tegen de wereldkampioen . Gewoon topprestatie en nog altijd maar 22. We hebben het laatste van hem bijlange nog niet gezien .

 • Guy Boodts

  Knap gedaan jongen. Proficiat!

 • Neut Rael

  Ach Pedro. Jij dus ook? Brecel is een kampioen in wording. Een buitenbeentje in deze elitesport. Zijn speelmethode en houding zijn extravagant en juist daarin ligt zijn onvoorspelbaarheid. Hij heeft zijn stijl geleerd op café. Niet in de veranda van een multi-miljoen Pounds mansion.

 • Jos Hillen

  Wat een prachtige prestatie. Ik heb ervan genoten.