Stien Vanhoutte en Anke Vos pakken EK-goud en zilver op de ronde

EPA
De voorlaatste dag van de Europese kampioenschappen skeeleren in heeft de Belgische ploeg een dubbele zege opgeleverd. Stien Vanhoutte en Anke Vos behaalden goud en zilver op de wedstrijd over een ronde.

Mathilde Pedronno uit Frankrijk bleef achter met het brons, voor de Italiaanse Linda Rossi was de vierde plaats. In de halve finale hadden de twee Belgische skaters de sterke Italiaanse Francesca Lollobrigida geëlimineerd.

Door de dubbele zege komt de oogst aan medailles voor de Belgische ploeg met de afvallingskoersen van zaterdagavond en de marathon van zondag voor de boeg op 22 (dertien goud, zes zilver, drie brons). Het record staat sinds vorig jaar in Oostende op 24 plakken: twaalf goud, vier zilver en acht brons.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.