STEM: Volgt Arthur Van Doren zichzelf op als Speler van het Jaar in het hockey? En wat met de andere Belgische genomineerden?

Sebastien Dockier en Arthur van Doren.
BELGA Sebastien Dockier en Arthur van Doren.
Vier van de Red Lions die zich tot wereldkampioen kroonden, hebben een nominatie voor de FIH Hockey Stars Awards op zak. Arthur Van Doren kan zichzelf opvolgen als Speler van het Jaar en heeft daarbij de concurrentie van Simon Gougnard. Vincent Vanasch kan voor het tweede jaar op rij tot beste doelman verkozen worden en Arthur de Sloover is genomineerd als Belofte van het Jaar, een prijs die vorige keer ook naar Van Doren ging.

De 24-jarige Van Doren en de 27-jarige Gougnard haalen de shortlist met vijf kandidaten. De andere drie zijn de Nederlander Billy Bakker, de Engelsman Barry Middleton en de Australiër Jake Whetton. Vanasch, 31 jaar, ligt in de balans met de Nederlander Pirmin Blaak, de Australiër Tyler Lovell, de Engelsman George Pinner en de Duitser Tobias Walter.  De Australiërs Tim Brand en Jake Harvie, de Duitser Timm Herzbruch en de Nederlander Thijs van Dam zijn de rivalen van de 21-jarige De Sloover.

Een poll bij de spelers en het publiek bepaalt over de winst. De Trainer van het Jaar, vorig jaar de Belgische bondscoach Shane McLeod, wordt door een expertenpanel aangeduid. Bij de vrouwen zijn er geen Belgische genomineerden. U kan zélf stemmen tot 18 januari. De winnaars worden bekend gemaakt op donderdag 14 februari.

Breng HIER uw stem uit voor onze Belgen!

rvReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.