Stefan Everts herstelt verder van malaria: "Elke dag een beetje beter en sterker"

Stefan Everts.
BELGA Stefan Everts.
Stefan Everts herstelt sinds eind vorig jaar van een malaria-aanval. Nadat Everts een tijdlang voor zijn leven vocht en kunstmatig in slaap werd gehouden, mocht hij begin deze maand de afdeling intensieve zorgen verlaten en zet hij het herstelproces verder in het revalidatiecentrum van het UZ Leuven. "Elke dag word ik een beetje beter en sterker", staat vandaag te lezen op zijn Twitter-account.

"De weg is nog lang, maar mentaal ben ik daar klaar voor. Geduldig zijn is nu de boodschap. Bedankt voor alle berichten, dat heeft me een boost gegeven. Beste wensen voor 2019." Everts zal in totaal een zestal weken in het revalidatiecentrum verblijven.

Stefan Everts heeft tien wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 GP-zeges achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden. Momenteel is hij aan de slag als teammanager. De Limburger kreeg in zijn carrière tal van sportprijzen. Zo werd hij onder meer vijf keer Sportman van het Jaar (alleen Eddy Merckx doet met zes verkiezingen beter) en ontving hij in 2003 de Nationale Trofee voor Sportverdienste. 

Stefan Everts.
Photo News Stefan Everts.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • maurits sanders

    Veel succes Stefaan !!!!