Stefan Everts belandt terug in ziekenhuis met wondinfectie: “Maar ook deze hindernis zal ik nemen”

Joel Hoylaerts / Photonews
Stefan Everts (46) is vandaag opnieuw opgenomen in het Universitair Ziekenhuis in Leuven. De tienvoudige wereldkampioen motorcross had de laatste dagen erg veel pijn in zijn rechtervoet. Na onderzoek bleek dat hij een infectie in één van de wondjes aan zijn voet heeft opgelopen. Die infectie moet nu intraveneus met antibiotica behandeld worden. Het is dus zeker geen nieuwe opstoot van malaria, klinkt het vandaag in een persbericht.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Everts zit nog volop in zijn revalidatie na de zware malaria-aanval, die hij eind vorig jaar opliep en die hem bijna het leven kostte. 'The Legend' zal nu twee tot zes weken in het ziekenhuis moeten blijven zodat de antibiotica zijn werk kan doen. "Natuurlijk is dit een mentale opdoffer", zucht Everts. "Vooral ook omdat we de voetenverzorging minutieus hebben opgevolgd en uitgevoerd. Nu ja, ik wist dat mijn herstel een werk van lange adem zou worden, met af en toe een obstakel. Maar ook deze hindernis zal ik nemen.”

Stefan Everts heeft tien wereldtitels (1x 125cc, 3x 250cc en 6x 500cc/mx1) en 101 GP-zeges achter zijn naam en wordt beschouwd als de beste motorcrosser aller tijden. Momenteel is hij aan de slag als teammanager. De Limburger kreeg in zijn carrière tal van sportprijzen. Zo werd hij onder meer vijf keer Sportman van het Jaar (alleen Eddy Merckx doet met zes verkiezingen beter) en ontving hij in 2003 de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Reactie van Everts
rv Reactie van Everts4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank De Poortere

  Stefaan de kracht die vroeger had die heb je nog steeds om deze tegenslag opnieuw te niet te doen .sterkte man.

 • Jan Van Rompaey

  Veel beterschap !

 • WILLIAM TAELMAN

  Veel beterschap Stefan

 • Freddy van Puymbrouck

  Ik wens hem een spoedig herstel, heb hem dikwijls aan het werk gezien een absolute topper van buitengewoon niveau!