Spanje snoept Frankrijk op het EK basketbal weer het goud af

AFP
De Spaanse vrouwen hebben hun Europese baskettitel verlengd. La Roja klopte in de finale in het Servische Belgrado Frankrijk ruim met 86-66. Spanje verovert zijn vierde Europese titel, Frankrijk is voor de vierde keer op rij runner-up. 

Spanje en Frankrijk stonden tijdens de vorige editie in 2017 ook al tegenover mekaar in de finale. La Roja trok toen aan het langste eind. Ook in 2013 keken beide landen mekaar in de ogen in de finale, met opnieuw Spaanse eindwinst. Tussendoor, in 2015, schopte Frankrijk het andermaal tot de eindstrijd, maar het botste toen op Servië. Spanje moest dat jaar vrede nemen met brons. In 1993 pakte de Spaanse vrouwen hun eerste Europese titel. 

AFP

Servië won eerder zondag de wedstrijd om de derde plaats tegen Groot-Brittannië met ruime 81-55. De Belgian Cats sneuvelden in de kwartfinales tegen Frankrijk, maar waren gisteren dankzij winst tegen Hongarije wel goed voor plaatsing voor het olympisch kwalificatietoernooi.

Anna Cruz (R) wil voorbij de Franse sterspeelster Olivia Epoupa.
EPA Anna Cruz (R) wil voorbij de Franse sterspeelster Olivia Epoupa.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.