Spanjaard Adrian Otaegui steekt toernooizege Belgium Knockout op zak

Nicolas Colsaerts en de Deen Joachim B. Hansen op de Belgian Knockout.
Getty Images Nicolas Colsaerts en de Deen Joachim B. Hansen op de Belgian Knockout.

De Spanjaard Adrian Otaegui heeft op de Rinkven International golfbaan in Schilde de eerste editie van het Belgium Knockout golftoernooi gewonnen (European Tour/1 miljoen euro). De 25-jarige Bask zette in de finale de Fransman Benjamin Hebert met twee slagen voorsprong aan de kant. In de kwartfinales was Otaegui twee slagen beter af dan zijn landgenoot Jorge Campillo, waarna hij in de halve finales de Schot David Drysdale met vier slagen versloeg. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Drysdale, die één slag beter af was dan de Engelsman James Heath. Die laatste had Nicolas Colsaerts uit de halve finales gehouden. Voor Otaegui is het zijn tweede overwinning op het European Tour golfcircuit, nadat hij vorig jaar de Paul Lawrie Match Play won.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • stijn rogiers

    Top format. Fris, snel, meer spelers komen in de picture, stroke play battle nooit gedaan. Derde dag kan iedereen nog winnen terwijl meestal de kloof met de leider te groot is. Kan van winst naar verlies op laatste negende hole, meer emotie Val voor het eerst niet in slaap bij het live kijken. Top pieters foundation en rinkven.