Soufiane Bouchikhi loopt naar zege in Sylvestercross

BELGA

Soufiane Bouchikhi heeft de 39ste editie van de Sylvestercross in het Nederlandse Soest gewonnen. De Belgische kampioen haalde het in de sprint voor Dame Tasama. De Brit Mahamed Mahamed vervolledigde het podium. Bouchikhi, twee jaar geleden ook al de beste in Soest, legde de 10,4 km lange veldloop af in 35:08. Daarmee was hij één seconde sneller dan Tasama. Mahamed finishte in 35:13. Lahsene Bouchikhi, de jongere broer van Soufiane, werd vierde in 35:28. Bij de vrouwen ging de zege naar de Nederlandse Maureen Koster, die de 6 kilometer aflegde in 22:28.

Kimeli wint in Trier

Isaac Kimeli was de beste in de Sylvesterlauf in het Duitse Trier. Kimeli volgde zichzelf op als winnaar van de 8 km en finishte in 22:44. De Duitser Amanal Petros liep als tweede binnen, de Somaliër Ilyas Yonis Osman als derde. Kimeli’s trainingsmaatje Robin Hendrix werd vierde.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.