Slachtoffer aanslag in Zaventem komt ex-ploeg Oostende aanmoedigen

Foto's van de gekwetste Bellin haalden de voorpagina's van tal van kranten.
Kos Foto's van de gekwetste Bellin haalden de voorpagina's van tal van kranten.
Sébastian Bellin, een van de slachtoffers van de bomaanslagen op de luchthaven van Zaventem, zal op zondag 5 juni de wedstrijd in de play-off finale van zijn ex-club Oostende tegen Aalstar bijwonen. Dat maakte de kustploeg vandaag bekend.

Bellin raakte op 22 maart zwaargewond tijdens de explosies op de nationale luchthaven. Hij werd door de eerste ontploffing enkele meters weggeblazen. Zijn benen werden bekogeld met spijkers en glasscherven. Foto's van de gekwetste Bellin haalden de voorpagina's van tal van kranten.

De voormalige basketter onderging verschillende operaties en is nog steeds bezig met zijn revalidatie. Hij speelde van 2006 tot 2009 voor BC Oostende (toen nog Telindus Oostende).

"Zijn speelstijl was doordrongen van vechtlust. Met dezelfde attitude werkt hij nu aan zijn herstel", meldt Oostende. "7 jaar na zijn laatste wedstrijd komt Bellin terug naar de Arena om de derde finalewedstrijd tussen Telenet Oostende en Aalst bij te wonen en er de vrienden van destijds te ontmoeten vooraleer hij naar de USA trekt voor verder herstel."