Skiër Aksel Lund Svindal zet punt achter seizoen

GETTY
De Noorse skiër Aksel Lund Svindal zet een punt achter het wereldbekerseizoen. Dat maakte hij vandaag via de sociale media bekend. De 32-jarige Svindal zegt meer tijd nodig te hebben om weer op niveau te komen.

Svindal is pas hersteld van een achillespeesblessure, die hij in oktober bij een voetbalpartijtje opliep. Deze maand maakte hij een comeback op het WK in Colorado. Meer dan twee zesde plaatsen in de super-G en de afdaling leverden hem dat niet op.

"De WK waren een goede ervaring", stelde Svindal. "Het was een hele uitdaging om tijdig klaar te geraken voor dat WK en het scheelde niet veel. Wellicht heb ik mezelf wel wat te veel gepusht om er in Beaver Creek bij te kunnen zijn. Nu richt ik me beter op volgend seizoen. De achillespees ziet er goed uit, maar eigenlijk moest ik nog drie maanden revalideren. Ik heb ook meer training nodig, moet meer op de latten staan. Ik zou nog wel een goed resultaat neer kunnen zetten in een wedstrijd als echt alles perfect loopt, maar alleen dan."

Door zijn forfait behoudt vijfvoudig wereldkampioen en tweevoudig wereldbekerwinnaar Svindal een beschermd statuut voor volgend seizoen. Als hij het in de laatste wereldbekerwedstrijden van het seizoen slecht zou doen, riskeerde hij een goed startnummer kwijt te spelen.