Skeeleraar Bart Swings pakt eerste seizoenszege

photo_news
Bart Swings heeft zijn eerste overwinning van het skeelerseizoen te pakken. Op de slotdag van de vierde manche van de Europa Cup zegevierde Swings in de afvallingskoers. In het Duitse plaatsje Gross Gerau, niet ver van Frankfurt, was de veelvoudige wereldkampioen na de race over tien kilometer veruit de sterkste in de sprint. De Colombianen Hamilton Patino Durado en Manuel Saavedra eindigden als tweede en derde.

Durado is een teamgenoot van Swings bij het sterke Powerslide. In tegenstelling tot daags tevoren bij de puntenkoers was de samenwerking bij het fabrieksteam Powerslide wel goed. In de voorste gelederen van het peloton bleef het gezelschap dicht bij elkaar.

De Duitser Felix Rijhnen trok voor Swings de sprint aan, waarna de man uit Leuven het karwei in de laatste twee ronden zelf afmaakte. Vier skaters van Powerslide eindigden bij de beste zeven. Bij de vrouwen werd Sandrine Tas, tegenwoordig ook lid van de elitegroep van Powerslide, zesde in de door de Italiaanse Francesca Lollobrigida gewonnen koers over vijf kilometer.

In de schaduw van Swings kunnen skaters Tim Sibiet en Mathias Vosté aardig met de Europese subtop mee. De twaalfde plaats van Sibiet en de dertiende van Vosté in de puntenkoers waren daarvan het bewijs. Door in de langere koersen te starten probeert sprinter Vosté wat duurvermogen op te doen.