Sint-Truiden huldigt wereldkampioene Nina Derwael: “Blij om te zien dat het hier zo hard heeft geleefd”

Nina Derwael wordt gehuldigd in Sint-Truiden.
VTM NIEUWS Nina Derwael wordt gehuldigd in Sint-Truiden.
Sint-Truiden huldigde vanmiddag Nina Derwael. De Limburgse werd vorige week in het Qatarese Doha wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers. Meer dan een reden voor een feestelijke huldiging in haar thuisstad.

“Het is toch een beetje raar om iedereen zo samen te zien. Ik ben heel blij om terug te zijn en blij om te zien dat het ook hier zo hard heeft geleefd.” Derwael leefde naar eigen zeggen vorige week op een wolk. “Intussen is dat wel beter”, lacht ze. “Terug school, terug training: zo kom ik opnieuw in mijn gewone ritme.” Aan aandacht van de media alvast geen gebrek voor de Belgische trots. “Ik denk dat ik daar wel redelijk goed mee omga. Een vlotte babbel heb ik altijd wel gehad.”

IJzig kalm oogde ze, vlak voor het behalen van de wereldtitel op de brug met ongelijke leggers. “Ik leek misschien rustig, maar vanbinnen had ik best veel stress. Ik probeer op zo’n momenten te vertrouwen op mijn trainingen. Het volgende doel is de wereldbeker in Duitsland binnen twee weken. Hopelijk kan ik daar ook een goede prestatie neerzetten”, besloot Derwael, waarna ze de tijd nam om handtekeningen uit te delen en selfies met de fans te laten maken.

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) kondigde opnieuw aan dat Derwael ereburger zal worden van Sint-Truiden. Ook zal er een plein of een straat vernoemd worden naar de 18-jarige gymnaste, die op het WK in Doha tevens vierde werd in de allroundcompetitie en aan de balk.

VTM NIEUWS6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pedro Gonzalez

  Och mens toch. In Nederland zijn er tientallen wereld en olympische kampioenen waar niet zoveel tamtam over gemaakt wordt. In allerlei sporttakken. Daar komt dat één dag in de krant en op naar de volgende kampioenschappen. Het grote verschil is dat Nederland een echt sportland is.

 • Bert Camps

  Zij verdient dat zeker en vast, maar dit is meer een promostunt voor de stad hoor. Zij hoort en moet gehuldigd worden maar doe dit nu ook niet tot in het oneindige want dat legt de druk bij dat kind alleen maar hoger. Prestatiedruk kan soms nefast zijn. Ik hoop dat ze het nog ver schopt.

 • Michael Vranckx

  Mooi zo hoort het ook .In ons dorp Balen gingen we ook een sporter huldigen als ereburger maar hij is niet komen opdagen,achteraf bleek dat we hem hadden moeten betalen.

 • Nico Lietaert

  Meer dan verdiend. Mag sportvrouw van het jaar worden.

 • John Janssens

  Veel sukses gewenst opW K in Duitsland Nina laat die verwende voetballers maar is een poepke ruiken