Shane McLeod stoomt Red Lions klaar voor Rio

Photo News
Shane McLeod, coach van de Red Lions, gaf vandaag tijdens de fandag in Kontich meer uitleg over het voorbereidingsprogramma en de ambities van het Belgische mannenhockeyteam op de Olympische Spelen (5-21 augustus). "We laten met het oog op Rio niets aan het toeval over", vertelde de Nieuw-Zeelander.

McLeod verraste de aanwezige journalisten met een opvallende metafoor. De Spelen zijn, aldus de coach, te vergelijken met de beklimming van de Mount Everest. "Wie de hoogste berg ter wereld wil beklimmen, moet zich goed voorbereiden", legde McLeod uit. "En dat doen we met de hockeyploeg ook. We nemen vooraf deel aan de Champions Trophy (10-17/06) en de Masters Dusseldorf (14-17/07), twee voorbereidingstoernooien van een hoog niveau."

"Bergbeklimmers moeten voor elkaar door het vuur gaan", vervolgde de coach zijn relaas. "Bij een hockeyteam is dat net hetzelfde. Een goede groepsfeer is voor mij zeer belangrijk. In dat opzicht is de Belgische competitie in optimale omstandigheden verlopen. Niet alleen zeer sportief tussen de verschillende clubs maar ook kwalitatief hoogstaand."

"En zoals een alpinist af en toe rust moet nemen tijdens de beklimming, lassen wij ook in onze voorbereiding rustpauzes in", beloofde McLeod. "Als we al die zaken in acht nemen, kunnen we met vertrouwen en ambitie afzakken naar de Spelen in Rio, onze Mount Everest."

Volgende week vrijdag maakt de Nieuw-Zeelander, die in oktober 2015 het roer over nam van de Nederlander Jeroen Delmee, zijn selectie bekend voor de Champions Trophy. Zijn definitieve lijst voor Rio deelt McLeod op 24 juni mee.