Sensatie op WK snooker: eerste amateurspeler ooit in Crucible Theatre knikkert O’Sullivan uit toernooi

Photo News
Sensatie op het WK snooker. Vijfvoudig wereldkampioen en nummer één Ronnie O’Sullivan (43) is in de eerste ronde uitgeschakeld door de eerste amateurspeler ooit in het Crucible Theatre. De twintig jaar jongere James Cahill haalde het met 8-10.  

Gisteravond al werd duidelijk dat The Rocket voor een lastige opdracht stond. Cahill was niet onder de indruk van de omstandigheden en leidde halverwege de eerste ronde met 4-5. Vandaag moest O’Sullivan dus vol aan de bak, maar het ging van kwaad naar erger. De publiekslieveling gaf een lusteloze indruk en stond prompt 5-8 in het krijt en zo twee frames verwijderd van een vroege uitschakeling. 

De onbevangenheid van Cahill maakte nadien plaats voor nervositeit waardoor de 23-jarige man uit Blackpool plots de makkelijkste pots liet liggen. O’Sullivan profiteerde, kwam terug tot 8-8, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. 8-10. Een stunt vanjewelste. Cahill neemt het in de achtste finales op tegen Stephen Maguire.

O’Sullivan: “Voel me al een paar weken niet lekker”

“Ik kon aan het einde van de partij nog amper op mijn benen staan”, bekende Cahill na zijn historische zege. “Ik voelde echter dat Ronnie onder druk stond. Hij wilde absoluut niet van mij verliezen. Maar ik weet dat ik van iedereen kan winnen op een goede dag. En dat heb ik deze partij laten zien.”

O’Sullivan klaagde dan weer over vermoeidheid. “Ik voel me al een paar weken niet lekker”, verzuchtte hij na zijn optreden. “Al mijn ledematen voelden zwaar aan. Op een WK moet je juist fysiek en mentaal goed zijn en dat ben ik nu niet. Ik had dus ook geen hoge verwachtingen van mezelf. Niettemin hoopte ik deze partij goed door te komen en verder te herstellen en te groeien in het toernooi. Cahill speelde echter briljant. Hij wist zijn hoofd er goed bij te houden.”

James Cahill.
Photo News James Cahill.
Photo News13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve De Jonghe

  Ronnie had geen zin. Het is een genie met allures en dat moet je als suppo er soms bijnemen ,maar chapeau dat hij zoveel lof had over zijn tegenstander.Voor mij maakt het hem the REAL champion!!

 • De Korte Johan

  Hans Rauwoens, kan je voorstellen wat Hendry aan titels zou bijéén gespeeld hebben met het aantal tornooien van nu.Hendry is nog altijd de beste het is hij die het moderne snooker heeft voort gebracht.En volgens Ronny kan alleen de top 16 snookeren , welnu dan.

 • Hans Rauwoens

  Met Ronnie weet je nooit eigenlijk. Veel hangt bij hem af hoe hij zich voelt. Niet alleen fysiek maar ook mentaal en dat heeft hem vroeger al heel vaak parten gespeeld. Vroeger ten tijde dat Stephen Hendry het spel domineerde kon ik Ronnie O’Sullivan haast niet waarderen als Hendry fan zijnde. Vele jaren zijn nu al voorbij. Ronnie speelt ondanks zijn jonge 43 nog uitzonderlijk goed in haast elk toernooi en ligt zelfs nu vandaag de dag binnen mijn favorieten. Komt wel goed met hem.

 • Carlos Van Raes

  Die was aan het slapen, of aan het bekomen van een kater, zo ongecentreerd spelen, jammer :-(

 • Jean Emare

  Was er totaal niet bij.. In een zwakke wedstrijd. Jammer, still the best!