Seks met 14-jarig meisje: olympisch taekwondokampioen levenslang geschorst

Steven Lopez (links) in volle actie tijdens de Olympische Spelen in Rio.
AFP Steven Lopez (links) in volle actie tijdens de Olympische Spelen in Rio.
De Amerikaanse taekwondoka Steven Lopez, tweevoudig olympisch en vijfvoudig wereldkampioen, is levenslang geschorst na beschuldigingen van seksueel misbruik.

Volgens de krant Houston Chronicle wordt de atleet ervan beschuldigd in 2000 een seksuele relatie te hebben gehad met een 14-jarig meisje, dat hij vier jaar eerder al benaderd had. Daarnaast worden Steven Lopez en zijn broer Jean ook nog genoemd in een andere affaire. Vier voormalige atletes dienden in mei klacht in tegen Jean Lopez bij de Amerikaanse taekwondofederatie en het Amerikaans Olympisch Comité. Zij beschuldigen hem van een reeks verkrachtingen tussen 1990 en het begin van de 21e eeuw, op momenten dat zij op stage of in competitie waren met het Amerikaanse team.

De zaak doet terugdenken aan het schandaal bij de Amerikaanse turnploeg, waarbij voormalig teamarts Larry Nassar zich schuldig maakte aan grootschalig seksueel misbruik van vrouwen en meisjes, onder wie verscheidene olympische kampioenes. Meer dan 160 vrouwen en kinderen beschuldigden hem van misbruik. Nassar werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 tot 175 jaar.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paul van de velde

    Nassar werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 tot 175 jaar. Pannenkoek Geens en justitie kan hier heel wat van leren.

  • Peeters Wendy

    Dat zijn pas straffen, die mogen ze hier ook hanteren.