Schaakster moet toernooi verlaten wegens... te sexy kleding

facebook
Een 12-jarig meisje dat deelnam aan een schaaktoernooi in Maleisië, mocht niet aan haar wedstrijd starten omdat ze volgens de organisatoren te sexy gekleed was. "Compleet belachelijk", reageerde de coach van het meisje via Facebook.

Kaushal Khandhar, de coach van het meisje, was woedend toen hij vernam dat zijn pupil werd uitgesloten. De man postte een foto op Facebook van het desbetreffende kleedje dat het meisje droeg. Daarop valt te zien dat de jurk zedig tot op kniehoogte komt van de 12-jarige schaakster. Volgens de organisatoren was het meisje echter te sexy gekleed en vormde ze "een verleiding wanneer er vanuit een bepaalde hoek werd gekeken naar haar". "We vinden deze beslissing van de organisatoren compleet belachelijk en naast de kwestie", aldus Khandhar.

Het is algemeen bekend dat organisatoren van schaaktoernooien regels kunnen opleggen wat de kleding betreft, maar in Maleisië is het normaal dat meisjes kleedjes dragen tot aan de knie. Dit maakt de beslissing van de organisatoren er alleen nog gekker op.

Excuses
De organisatoren hadden het meisje de kans gegeven om een nieuwe outfit te kopen die wel voldeed aan de kledingnormen. Maar aangezien het al laat op de avond was, waren de meeste winkels al gesloten en kon het meisje zich enkel nog maar terugtrekken uit het toernooi.

"Dit incident heeft er toe geleid dat er veel tijd en geld verloren is gegaan dat werd geïnvesteerd in het meisje. Ze voelt er zich bovendien onzeker door en schaamt zich", aldus de coach. Het meisje werd eerder al kampioen in haar district MSS Kuala Lumpur en na het incident voelt ze zich zeer beschaamd.  Haar coach vraagt nu om excuses van de organisatoren. Indien die er niet komen, nemen ze verdere wettelijke stappen.