Sasha Yengoyan verdedigt WBF-titel in Slovenië

BELGA
Sasha Yengoyan verdedigt op 11 april in Slovenië zijn WBF-titel bij de lichtmiddengewichten tegen de Sloveense voormalige IBF-kampioen Jan Zaveck. Dat bevestigde Eddy Huughe, manager en coach van Yengoyan, vandaag.

Voor de 29-jarige Yengoyan kan deze wedstrijd de complete doorbraak in zijn carrière betekenen. "Zaveck is immers een icoon in Slovenië. Hij was een tijdlang wereldkampioen bij de IBF. Zaveck is momenteel 38 jaar en een steengoed bokser (34 keer winst, waarvan 19 met knock-out en slechts 3 nederlagen, red), maar voor Yengoyan is dit een ideale kans om een fikse stap voorwaarts te zetten", aldus Huughe.

Grote doorbraak
"Als Sasha de kamp wint dan komt hij in de top tien van de beste boksers ter wereld. Meteen ligt dan de poort naar de Verenigde Staten en het grote geld ook open. Ik heb reeds aanbiedingen voor een kamp in Miami en een wedstrijd in Las Vegas. Dat komt echter na de kamp met Zaveck. Yengoyan moet hem nu verslaan, want de Sloveen heeft nog veel uitstraling. Bovendien schat ik de slaagkansen van Sasha heel hoog in. Ik reken zelfs op winst met knock-out. Dan maken we ons op voor de grote doorbraak. Het zou alvast een bekroning zijn voor de tot hiertoe geleverde inspanningen."