Sandrine Tas voegt op Flanders Grand Prix twee zeges toe aan palmares

belga
Op de tweede dag van de Flanders Grand Prix skeeleren in Zandvoorde heeft Sandrine Tas nog eens twee zeges geboekt na de triomf van vrijdag. De studente aan de Universiteit Gent eiste eerst de 1000 meter en daarna de 3000 meter op.

Op het eerste onderdeel werd Tas gevolgd door de Italiaanse Erika Zanetti en Juliette Pouydebet uit Frankrijk. In de avonduren werd de 21-jarige thuisrijdster op het podium geflankeerd door de Duitse Mareike Thum en opnieuw Pouydebat.

Bij de mannen boekte Mathias Vosté op de 1000 meter een succesje door achter de Nieuw-Zeelander Peter Michael als tweede te eindigen. Die klassering boekte Vosté trouwens ook op de 300 meter tijdrijden van de eerste dag. De derde plaats was voor de Fransman Elton de Souza. Op de 8000 meter werd Michael in het het klassement gevolgd door de Zwitser Livio Wenger en Bart Swings, die op de 1000 meter niet was gestart.

Tas moet gereden hebben met de komende wereldtitelstrijd in gedachten. Binnen minder dan twee weken vertrekt de acht skaters tellende Belgische selectie naar de Chinese stad Nanjing, waar net als vorig jaar om de mondiale titels wordt gereden. De skaters kennen de baan, maar bondscoach Kwinten Tas is zo verstandig vroegtijdig af te reizen om de ploeg goed te laten acclimatiseren.

Op de tweede dag van de wedstrijden om de Flanders Cup stonden de 1000 meter en koersen over drie (vrouwen) en acht kilometer (mannen) op het programma. Evenals op de eerste dag waren de omstandigheden allerminst ideaal. Het was te koud en de baan was zo nu en dan glad van de regen. Bij de wereldtitelstrijd vallen aanzienlijk hogere temperaturen te verwachten.