Sam Maes verovert brons in reuzenslalom op WK alpijnse ski voor junioren

Archiefbeeld van Sam Maes.
BELGA Archiefbeeld van Sam Maes.

Sam Maes heeft in de reuzenslalom de bronzen medaille behaald op het WK alpijnse ski voor junioren (U20) in het Italiaanse Val di Fassa. De 20-jarige Maes zag na twee runs een chrono van 1:58.89 op de tabellen verschijnen. Hij was zo 93 honderdsten trager dan de Amerikaanse winnaar River Radamus (1:57.96). Het zilver ging naar de Italiaan Tobias Kastlunger (1:58.80).

In de eerste run, gewonnen door Radamus (56.38), zette Maes de vierde chrono (57.18) neer. De Edegemnaar, die vooral in Oostenrijk traint, liet in de tweede run de zevende tijd (1:01.71) optekenen. Vorig jaar werd Maes op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang 32e in de reuzenslalom. Op het voorbije WK in het Zweedse Are eindigde hij op de 26e plaats in dat nummer.

BELGA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gilbert Vermeersch

    Die heeft de klasse om ver te komen in deze sport, en werkt daarbij nog eens keihard, proficiat doe zo verder..

  • willems michel

    Als je in België moet trainen voor een reuzenslalom..... dat is echt niet gemakkelijk Boris. Proficiat aan die jonge knaap, die een discipline beoefend die we niet gewoon zijn.

  • Boris Zoetkoek

    Dit is geen Belg, maar een Oostenrijker.