Russische topbiatleet Shipulin zet punt achter loopbaan

AP
De Russische biatleet Anton Shipulin maakt een einde aan zijn carrière. Zaterdag zal hij, in de World Team Challenge in het Duitse Gelsenkirchen, voor de laatste maal starten. Dat vertelde de 31-jarige Shipulin, die op de Winterspelen van 2014 in Sochi nog het goud pakte met de estafetteploeg, vandaag in Russische media.

"De wedstrijd in Gelsenkirchen wordt mijn laatste als prof", citeren Russische media de biatleet. "Ik heb erover nagedacht en de belangrijke beslissing genomen. Ik vind de nodige motivatie niet meer." Shipulin nam deel aan de Winterspelen van 2010 en 2014. In Vancouver veroverde hij met de estafetteploeg het brons, vier jaar nadien pakte hij het goud. In Sochi viel hij in de sprint net naast het podium.

Afgelopen jaar mocht Shipulin niet deelnemen aan de Winterspelen in Pyeongchang. De naam van de biatleet dook op in het schandaal rond het door de staat gestuurde dopingnetwerk in Rusland, en daarom kreeg hij van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) geen ticket voor Zuid-Korea. Shipulin zelf beweerde de dopingwetgeving nooit geschonden te hebben.

REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.