Ruiz vervangt betrapte Miller en is nieuwe uitdager van Joshua in titelgevecht

Andy Ruiz.
AFP Andy Ruiz.
Anthony Joshua zal op 1 juni in New York zijn titel in het zwaargewicht verdedigen tegen Andy Ruiz. De Amerikaan vervangt de op doping betrapte Jarrell Miller.

Aanvankelijk zou Joshua het in Madison Square Garden dus opnemen tegen Miller, maar die laatste testte positief op de verboden vetverbrander GW1516. Eddie Hearn, promotor van Joshua, moest op zoek naar een vervanger en kwam uiteindelijk uit bij Ruiz. Geen sukkelaar. De 29-jarige Amerikaan stond 33 maal in de ring en verloor slechts één keer. 

De ongeslagen Joshua won tot dusver al zijn 22 partijen, waarvan maar liefst 21 op knock-out. De Brit bezit de kampioenengordels van de bonden WBA, IBF, WBO en IBO. Alleen de WBC-gordel ontbreekt nog. Nog dit: in het voorprogramma van de titelkamp in de koningsklasse staat Delfine Persoon tegenover de Ierse Katie Taylor om uit te maken wie het beste lichtgewicht bij de vrouwen is.

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.